Spejarna

Spårarnivå (8-9 år), Kungsholmen

Välkommen till scoutavdelningen Spejarna i Brobergska Scoutkåren

Som spårarscout lär man sig genom att leka, göra och reflektera. På Kungsholmsavdelningen är vi ute varje möte och vi arbetar i små grupper, patruller. Ett par gånger per termin har vi övernattningar eller annan helgaktivitet, ofta tillsammans med vår systeravdelning i Vasastan.

Vår spåraravdelning Spejarna på Kungsholmen håller till vid parkleken i Kronobergsparken. Vi har möten på tisdagar kl. 18.30‒20.00. Som spårare lär man sig genom att leka, göra och reflektera. På Kungsholmsavdelningen är vi ute varje möte och vi arbetar i små grupper, patruller.

Schema hösten 2023

Schema för hösten 2023 publiceras inom kort.

Mötestid och plats: Tisdagar 18.30-20.00 i Kronobergsparken vid parkleken.

För tider och mötesplatser för Scouternas dag, övernattning och dagsutflykt och kåravlutning, se separata inbjudningar när de närmar sig.

Ledare

Eva Rülf (avdelningsledare)

Kontakta oss på spejarna@brobergska.se

Alla ledare i Brobergska Scoutkåren är diplomerade i Scouternas utbildning Trygga Möten, som du kan läsa mer om här.

Avdelningsrop

I Brobergska Scoutkåren har alla avdelningar ett eget avdelningsrop, som vi öppnar mötena med och peppar upp oss med inför hajker och aktiviteter.

Spejarnas avdelningsrop
”Klok som ugglan, skarp som örnen
Spanar vi runt alla hörnen
Gladans anfall, falkens räd
Djupt bland skogens alla träd
När vi söker skogens skatt
Klingar våra glada skratt
Spejarna!”

Scoutklädsel

Inom scoutrörelsen finns flera klädkoder och traditioner och alla kårer bestämmer sin egen nivå för detta. I brobergska scoutkåren använder vi scoutskjorta, halsduk och sölja på mötena. Halsduk och sölja får du när du betalt medlemsavgiften. Scoutskjorta finns att köpa i Scouternas webshop. Ange kårens namn (Brobergska) när du beställer, så ger det ett litet bidrag till kårens kassa!